Fothälsovården i Gårdby logga

TJÄNSTER

Behandlingsstol, Fothälsovården i Gårdby

När du som kund besöker Fothälsovården i  Gårdby är du naturligtvis patientförsäkrad, då jag är medlem hos Sveriges Fotterapeuter.


Innehar F-skatt. Är godkänd av miljö och hälsoskydd på Öland

Sveriges fotterapeuters logga

Behandlingar

Medicinsk fotvård


Som medicinsk fotvårdsspecialist arbetar jag med både fothälsovård och fotsjukvård. Med andra ord är insatsen av både förebyggande och behandlande art.


Före fotvårdsbehandlingen, som tar cirka 1 timme, kontrollerar jag statusen på Din fot. Vi börjar med att sätta Dina fötter i ett uppfriskande och välgörande fotbad. 


Därefter sker nagelvård med klippning och slipning, behandling av de eventuella förändringar som foten har, till exempel hudsprickor, förhårdnader, liktornar, uppluckrad hud mellan tårna, nageltrång, nagelsvamp, med mera. Under behandlingens gång informerar jag om det som berör just Dig och Dina fötter.


Varje behandling avslutas med en skön och avkopplande fotmassage, med lämplig fotkräm för just Din fot.


Pris: 575:- kronor

Föreläsningar

Föreläsningen: ”Bättre begagnade fötter”


Att sköta sina fötter är av största vikt, de ska ju bära dig genom hela livet.


Jag har satt ihop en mycket innehållsrik föreläsning som handlar om våra fötter. Den påfrestning som vi dagligen utsätter dom för, hur vi negligerar dom, klämmer in dom i felaktiga skor och bara för att dom sitter långt ner och inte riktigt syns så behöver vi inte ödsla någon större tid åt dom?


Föreläsningen ger konkret fakta och givetvis praktiska tips på hur vi själva kan ta hand om dessa fantastiska skapelser som varje sekund skickar 50 signaler till hjärnan så att vi kan ta nästa steg, som innehåller 250.000 svettkörtlar och 72.000 nervändar.


På en underhållande och trevlig timme får åhörarna svar på sina frågor och funderingar. Det finns också utrymme för att investera i fotkrämer, fotfilar och andra nyttiga fotvårdande produkter, efter föreläsningen.

Ingela Haglod som utbildare

Jag har bland annat föreläst hos:

Anhöriggruppen, Mörbylånga kommun, Britt Johansson anhörigsamordnare
DHR Öland, ordf. Kent Ax
PRO i Nybro
Psoriasisförbundet, ord. Ing-Britt Krants
Reumatiker föreningen, ordf. Anna Bladås

Väntrum hos Fothälsovården i Gårdby

TSS

Tecken som stöd


Att kommunicera med hjälp av tecken som stöd när man talar, har gett mej stor glädje, för att inte nämna den uppskattning kunden med en hörselskada ger.


Då jag själv har drabbats av Tinitus och ljudkänslighet, tycker jag det var viktigt att lära sig TSS. Många av mina kunder idag har nedsatt hörsel och några räknas som vuxendöva. Att då kunna göra sej förstådd med denna kommunikationsmetod är en trygghet, för mej och min kund, oavsett hörselstatus.


Som medlem i ViS, vuxendöva i Sverige, har jag tillgång till kurser i TSS, tematräffar, möjligheter till utbyte av erfarenheter och tips på hur vi kan göra vardagslivet lättare för den som har hörselnedsättning eller blivit vuxendöv.